top of page

10 גוונים לקרא עוד, איך ליצור מיקרו-קופי שבאמת מניע להמשך קריאה?

עודכן: לפני 22 שעות

איך כותבים מיקרו-קופי ל"כפתורים פשוטים" שחוזרים הרבה באתר. ה"כפתורים האפורים" שמופיעים כהפניות בדפי האתר, בבלוג או ברשימות ובבסיסי נתונים. הכוונה לאותם כפתורים שמובילים להרחבה, של תוכן ראשוני (משפחת ה"אקספנדרים" ודומיהם). בואו נפתח דיון רציני על ה"כפתורים הפשוטים" באתרי אינטרנט.

4 עקרונות לכתיבת מיקרו-קופי והמון דוגמאות.

כתיבת מיקרו-קופי לאתר אינטרנט בהתאם לאפיון שפה | הדר שרת
אליעזר בן יהודה לא חשב על מיקרו-קופי לכפתורי הרחבה והמשך קריאה באתרי אינטרנט.

אסור לזלזל במיקרו-קופי של ה"כפתורים הפשוטים"

מיקרו-קופי אמור ליצור חיבור רגשי של המשתמשים, להדגיש זהות ואישיות נבדלת של המותג, לעורר את החוויה וליצור מעורבות והנעה.

הכפתור "קרא עוד", "להמשך קריאה" ו"לפרטים נוספים", משתייכים לעיר הגנרית, פינת רחוב הסטנדרט. הם לא מחברים רגשית, לא יוצרים פרסונליזציה וייחודיות של המותג ולא מעשירים את החוויה. השורה התחתונה כבר כאן, הם משעממים, לא ספציפיים ולא מחברים לערך. מסר שפונה לכולם, בעצם לא מדבר עם אף אחד!

הכפתורים שחוזרים על עצמם, נראים כחסרי משמעות, אבל זו "התוספת שתופסת". מיקרו-קופי ל"כפתורים הפשוטים" באתר, בבלוג ו"ברשימות חוזרות", הוא כמו הניחוח של התבשיל שמניע להרים את המכסה ולטעום עוד מהתוכן.

משפחת הכפתורים לסוגיהם

ישנם כל מיני סוגים של כפתורים באתרי אינטרנט. בחלוקה גסה ואולי גם חסרה (וקצת חופפת) אפשר לחלק את הכפתורים בדפי אתר אינטרנט ל-5 קבוצות עיקריות:

  1. כפתורי ה-CTA הראשיים בדף הבית, אלו שמוצגים בתחילת דף הבית ומפנים לפעולה המרכזית שנרצה שהמשתמשים יבצעו. לדוגמא הפניה: לחנות, להזמנת מקומות, לכל המשרות, לפתרונות ולשירותים, ליצירת קשר ועוד.

  2. כפתורי פעולה ספציפית, אלו כפתורים שמיועדים להוביל לפעולה ממוקדת כמו: רישום (לבלוג, לפורום וכד'), הצטרפות (לרשימת הניוזלטר), שליחה (לדוגמא בטופס יצירת קשר) וכד'.

  3. כפתורי התקדמות "פייג'ינג", אלו בעצם כפתורי שמסייעים לדפדף בין דפי האתר מאותו סוג. לדוגמא אלו כפתורי ניווט "הבא", "הקודם", "אחורה" "קדימה" בין דפי החנות, הבלוג, הרשימות ובסיסי הנתונים. כפתורים מסוג זה יכולים להיות לדוגמא עם מילים, חיצים או מספרים.

  4. כפתורי הפניה בין דפי האתר, שמובילים את המשתמשים לשוטט באתר ולהיחשף לדפים שבו. אלו בעצם כפתורים שעוזרים להבנות את הניווט באתר לפי האפיון, כך שהמשתמשים יחשפו לדפים פנימיים שמציגים תוכן, שירותים ומוצרים נוספים.

  5. כפתורי המשך קריאה, שחוזרים על עצמם. אלו כפתורים שתפקידם להניע להמשך קריאה ולהרחבה של המאמר המלא לדוגמה בבלוג. לקבוצה זו משתייכים גם הכפתורים של הרחבה ו"פרטים נוספים" ב"רשימה חוזרת" של בסיס נתונים וטבלאות מאותו תחום כמו: משרות, חדרים להזמנה, דירות וכד'. למה אלו כפתורים "אפורים"? - כי הם לרוב חוזרים על עצמם עם אותו כיתוב. ב-WIX לדוגמה אפשר להגדיר מיקרו-קופי ייחודי לכפתור בבלוג, אך הוא לא יכול להיות שונה בין פוסט לפוסט או בין כפתורי ההפניה בין פריטים שונים באותה רשימה (לדוגמה ב-WIX ב-"Repeaters" שב-"List & Griads").

כאן נתמקד בכפתורים משתי הקטגוריות האחרונות - כפתורי ההפניה בין דפי האתר וכפתורי המשך קריאה בבלוג או ברשימות. בעצם המטרה של שני סוגי כפתורים אלה לגרום למשתמשים להעמיק, להרחיב אופקים, לצרוך עוד תוכן ולהכיר יותר את המותג.


4 עקרונות למיקרו-קופי של "כפתורים פשוטים", והאמת גם בכלל

#1 ספציפי ומרגש, במקום גנרי

עקרון מרכזי במיקרו-קופי (ואולי בחיים בכלל) לכתוב ספציפי, רלוונטי מדוייק וקולע לחוויה. כיתוב על הכפתור "קרא עוד" או להמשך קריאה" זה לחלוטין גנרי. ניסוח מאוד זהיר וכוללני שמתאים לכולם בכל מצב, אבל בעצם לאף אחד. קצת דומה למגרה של "שונות", שדוחפים עליה הכול ולא מוצאים שום דבר.

במקום "קרא עוד" או "להמשך קריאה" להרחבת התוכן בפוסטים של הבלוג אפשר וצריך להתאמץ וליצור חלופות רלוונטיות ומדוייקות יותר. לדוגמא, בבלוג של יונית צוק המיקרו-קופי על הכפתור "בדיוק מה שרציתי לקרוא". מסר שמדגיש את הרלוונטיות, המיקוד, התמציתיות של המידע שיוצג וגם פונה לרגש לרצון. בבלוג שלי במיקרו-קופי של הכפתור בפוסטים כתבתי "שווה לך לקרוא". אפשר גם "שווה לי לקרוא", "שווה לקרוא" ועוד וריאציות בהתאם לאפיון שפה. השפה מקצועית אך אישית וקרובה. הכוונה שהפוסט ייתן לך ערך, תועלת ממשית ומידע פרקטי.

אפשרויות נוספות קצת יותר "נועזות": "סיקרנת, אני רוצה להציץ", "ספרו לי עוד", "רעיון מעניין". בבלוג עיצוב לדוגמה "לשטוף תעיניים" או "להתרשם" אולי יתאים. הכי חשוב זה לא לעשות "קופי פייסט" כל מיקרו-קופי חייב להתאים במדויק לאפיון שפה, שכולל את עולם התוכן, הקהל וה-DNA של המותג. שימוש במיקרו-קופי שלא תואם לאופי פשוט צורם ולא אותנטי.

היתרון במיקרו-קופי ספציפי אפילו בכפתורים שחוזרים על עצמם שהמשתמשים יכולים להרגיש שמכירים אותם, שרואים את הצרכים שלהם. כדאי גם שהמיקרו-קופי גם ייתן הבטחה ותקווה, כמובן רק אם יש ערך אמיתי בפוסטים, אחרת המחיר של האכזבה וחוסר האמון גדול יותר.


מיקרו-קופי לכפתור באתר אינטרנט מותאם לאפיון שפה | הדר שרת
מיקרו-קופי חלופי ל"קרא עוד" לדוגמה ל"כפתורים פשוטים" שחוזרים בבלוג.

#2 הערך ולא הדרך

העיקרון הזה משקף את הרצון של רובנו לקיצורי דרך בפרט בעולם הדיגטל. לרובנו אין סבלנות לעבור תהליך, אנחנו רוצים לקבל את התועלת והערך, ומייד. כך גם בעולם הכפתורים והמיקרו-קופי. פעולות כמו: קריאה, הרשמה, הורדה, טעינה, צירוף, פתיחה, ואפילו לחיצה – "מתישות" את המשתמשים. ברגע שהכפתור יניף את דגל התוצאה והשיפור, היעד יניע את המשתמשים והמחיר של הפעולה יפחת.


לדוגמה באתר של חברת DEB לוחות מחיקים מותג עם אופי מקצועי, קרוב וקליל במקום "להמשך קריאה" שמפנה לדף האודות, כתבתי מיקרו-קופי לכפתור "תתקרבו ללוח שנכיר". במקום "להמשך" שמפנה לגלריה, המיקרו-קופי לכפתור "קבלו השראה". האמת שעולם לוחות הזכוכית מפתיע בעיצוב, שווה לשטוף ת'עיניים.


באתר של חברת השמה גרופ מותג בוטיק להשמה בהתאמה אישית קרוב וקשוב כתבתי מיקרו-קופי: "התאמה אישית מתחילה בהכרות"; לפני הכפתור כתוב "ביחד נצעד לתפקיד הבא בקריירה שלך". כך מודגש הערך של ההדדיות. כמובן שבכל המשרות המוצגות במקום צירוף קובץ כתבתי "להגשת מועמדות", שמיד מדגיש את הערך. באופן דומה גם בשירותי החברה "כלים לקריירה" במקום "להמשך קריאה", המיקרו-קופי לכפתור "פיתחו לי את הדלת לתפקיד הבא בקריירה", גם ביתר הכפתורים הערך ספציפי לכל שירות. מי לא היה רוצה כזו הזדמנות?


באתר של חברת אמיוס המספקת מערכות וכלים מותאמים לניהול העסק, בהרחבה לגבי כל פתרון במקום להמשך קריאה והפניה לדף הפנימי כתבתי מיקרו-קופי שמזקק את הערך עבור מנהלי החברות בכל פתרון. לדוגמה, בהפניה לדף המוצר של מערכת SAP, המיקרו-קופי "להתייעל ולהרוויח". כך גם במקום להתמקד בפעולה של צירוף קורות חיים, נכתב "לעבוד באמיוס", שכבר מדגיש את השינוי והחלום למצוא כבר עבודה.


הדר שרת | איך לכתוב מיקרו-קופי לאתרי אינטרנט לפי אפיון שפה
"מיקרו-קופי לכפתורי הרחבה לשירותי החברה. מימין דוגמה של חברת "אמיוס" משמאל דוגמה של חברת "השמה גרופ".

באתר של אורית כהן רונן, מטפלת רגשית מקצועית, קשובה בגובה העיניים, כתבתי מיקרו-קופי תואם לאפיון שפה. כך לדוגמה מעל הכפתור של הפניה ל"אודות" כתבתי: "טיפול מקצועי זה קודם כל כימיה וקשר אישי" והכפתור עצמו "רוצה להכיר אותי עוד?". כאן מודגש הערך של הקירבה, האכפתיות ובעיקר החשיבות של מערכת יחסים הדדית, שבה גם המטפלת נחשפת.


דוגמה נוספת מעולם הטיפול, פשוט כי איריס רז מיילדת ופסיכותרפיסטית, מ ק ס י מ ה ומקצועית. לעניין המיקרו-קופי - במקום "להמשך קריאה" של עוד המלצות, כתבתי "לעוד סיפורים וגם קצת תקווה". כמובן שבמצבים שאיריס מטפלת - תקווה ולא להרגיש לבד אלו ערכים חיוניים, המקלים על המצוקה ובאמת ניתנים בטיפול.


איך לכתוב מיקרו-קופי .מיקרו-קופי לחברות מניעה להמרה | הדר שרת
מיקרו-קופי לכפתורי הפניה לדפים פנימיים באתר. מימין אתר של איריס רז, משמאל למעלה אתר של אורית כהן רונן, למטה אתר חנות ללוחות מחיקים.

#3 שפה אנושית ולא מילונית

אחד העקרונות במיקרו-קופי הוא לכתוב בשפה טבעית. מה שלא אומרים בשיחה רגילה, לא כותבים במיקרו-קופי. כמובן שפה ב'גובה העיניים' זו לא כתיבה עילגת. הכפתור "פרטים נוספים" שכל כך נפוץ בסיום הצגה מקוצרת של רשימה (טבלה או בסיס נתונים), פחות עומד בעיקרון הזה.


לדוגמה כאשר נדבר עם מתווכים לגבי דירות להשכרה נשאל "מה יש עוד בדירה?" או "מה כוללת הדירה?". כך גם כאשר נדבר עם חברת השמה יותר הגיוני שנגיד "המשרה מעניינת אותי" "ספרו לי עוד על המשרה" או פשוט ב"כפתורית" מדוברת "+עוד על המשרה". בעת לחיצה על אותם כפתורים יפתח לדוגמה "אקספנדר" שיציג מידע נוסף. כמובן שהיתרון של כפתורים אלו שהם גם ספציפיים.


דוגמאות למיקרו-קופי לכפתורים פשוטים שחוזרים על עצמם ברשימות ובבסיסי נתונים
מיקרו-קופי לכפתורים פשוטים שחוזרים ברשימות.

#4 בהירות, יותר ממגניבות

עם כל הרצון לכתוב מיקרו-קופי ספציפי ומרגש, לתת ערך ולכתוב בשפה טבעית - ישנם מצבים שעדיף ש"הכפתורים הפשוטים" יישארו קצת קונבנציונאליים אך ברורים. בכפתורים פשוטים שחוזרים המון באתר אי אפשר תמיד לרגש. לפעמים צריך לשים את האגו הקריאטיבי בצד, לטובת ממשק ברור.

במרבית הבלוגים (ובדקתי המון, גם הקריאטיבים ביותר) בסופו של דבר כתוב "להמשך קריאה" "למאמר" או אפילו אין כפתור (המשתמשים מבינים שצריך ללוחץ). זה פשוט, זה עובד וזו שפת ממשק שברורה למשתמשים.


ובנימה אישית, "קרא עוד" לא מתייחס למחצית מהאוכלוסייה שיודעת היטב קרוא וכתוב. יש המון חלופות רגישות מגדר, רק צריך להירתם לאתגר.

הפמיניסטית שבי התאפקה כל הפוסט ובסוף יצאה :)


אם הגעת עד לכאן כנראה שמיקרו-קופי באמת מעניין אותך. יש כאן הרבה דוגמאות מחברות וגם מעסקים קטנים. העיקר לשמור על אופי אותנטי ולא להדביק אישיות של מותג אחר. בכל מקרה, אני כאן לכל שאלה.

>> מה חשבת על הפוסט? קיבלת ערך? כאן למטה המקום לתגובה שלך.

*כל מה שכתבת, נשאר פה ולא עובר לרחבי הפייס :)

 

Comments


רוצה לקבל ערך על הדרך?

 

יש גם מתנה, #10 עקרונות לשיווק דיגיטלי שעובד בשבילך

אפשר פשוט לתקשר כאן

להתקשר
052-2739344  
להגיב
  • הדר שרת SEO WIX דף עסקי

מה חסר לך כדי לקבל החלטה?

תודה רבה, כבר קיבלת החלטה נכונה :) אחזור מקסימום עד מחר

הדר שרת - ייעוץ לשיווק דיגיטלי > בניית אתרים > כתיבת תוכן ומיקרו-קופי > אפיון ושימושיות > קידום אורגני וממומן > ניהול רשתות חברתיות

https://www.hadarsh.com   הדר שרת כל הזכויות שמורות 

bottom of page